Adatok

Verzió: 6.08.10255
Fejlesztő: Piriform
Licensz: ingyenes
Nyelv: angol / magyar
Linkek:

Takarítóprogram, ami a telepítések és a böngészés során keletkező ideiglenes fájlokat, registry bejegyzéseket tudja eltávolítani. Adott egy registry-takarító rész is, ami főleg hibák esetén jöhet jól.

Minden gépen, ahogy a netmentesnél is termelődnek ideiglenes fájlok, amiket a Windows önmagától nem feltétlenül takarít el. A CCleaner ezeket képes felkutatni, illetve a böngészők egyéb fájljait (sütik, előzmények stb.) is törölheti. Opcionálisan beépül a kuka jobbklikkes menüjébe, így onnan is bármikor lefuttatható a program. A rendszeresen használt sütiket kivétel-listára lehet pakoltatni. Fontos, hogyha meghajtóprogramot és egyéb, újraindítást követelő alkalmazást telepítesz, vagy uninstallálsz, akkor a gép leállítása előtt ne takaríts vele!

Portable verzió

A mellékelt portable verzióban nincs engedélyezve sem az intelligens tisztítás, sem pedig az adatküldés. Egyből a takarítós oldalt nyitja ki mindenféle kezdő lépések és a rendszer ellenőrzése nélkül, ahogyan a régi verziók. A netre ettől függetlenül indításkor csatlakozni próbál annak ellenére, hogy a friss verziók ellenőrzése sincs engedélyezve, de a hozzáférése tűzfalban probléma nélkül tiltható (pl. Comodo-val). Így továbbra is zavaró tényezők nélkül használható a CCleaner; sajnos egyelőre nincs alternatívája, ami ki tudná váltani a tudását.

A Driver Updater és a Frissítések ellenőrzése funkciók kerülendők!

BleachBit

Létezik olyan alternatívája, ami bár a böngészőkkel nem bánik olyan jól (azok takarítása a böngészőn belül amúgy is elintézhető), sokkal több programot ismer, és open source programként eleve nem tartalmaz adatgyűjtő funkciókat, ez pedig a BleachBit. Ezzel viszont óvatosabban kell bánni, úgyhogy kezdők számára nem ajánlott. A BleachBit inkább a régen belakott gépek tárhelyének felszabadítására való, semmint rendszeres használatra.

Changelog

Alternatívák

Támogatás

Segítsd a NeszeTools fenntartását PayPal-on keresztül!

PayPal - NeszeTools

Kategóriák