CCleaner

Verzió: 5.83.9050
Fejlesztő: Piriform
Licensz: ingyenes
Nyelv: angol / magyar

Takarítóprogram, ami a telepítések és a böngészés során keletkező ideiglenes fájlokat, registry bejegyzéseket tudja eltávolítani. Adott egy registry-takarító rész is, ami főleg hibák esetén jöhet jól.

Minden gépen, ahogy a netmentesnél is termelődnek ideiglenes fájlok, amiket a Windows önmagától nem feltétlenül takarít el. A CCleaner ezeket képes felkutatni, illetve a böngészők egyéb fájljait (sütik, előzmények stb.) is törölheti. Opcionálisan beépül a kuka jobbklikkes menüjébe, így onnan is bármikor lefuttatható a program. A rendszeresen használt sütiket kivétel-listára lehet pakoltatni. Fontos, hogyha meghajtóprogramot és egyéb, újraindítást követelő alkalmazást telepítesz, vagy uninstallálsz, akkor a gép leállítása előtt ne takaríts vele!

A mellékelt portable verzióban nincs engedélyezve sem az intelligens tisztítás, sem pedig az adatküldés. A netre ettől függetlenül indításkor csatlakozni próbál annak ellenére, hogy a friss verziók ellenőrzése sincs engedélyezve, de ez tűzfalban tiltható.

Slim verzió

A letöltéseknél a slim verzió az alapértelmezett telepítővel ellentétben nem tartalmaz beépülő toolbar-t. Ha valamiért nem akarod a portable verziót alkalmazni, akkor ez a következő legjobb megoldás.

BleachBit

Létezik alternatívája, ami bár a böngészőkkel nem bánik olyan jól (azok takarítása a böngészőn belül amúgy is elintézhető), sokkal több programot ismer, és eleve nem tartalmaz adatgyűjtőt, ez pedig a BleachBit. Ezzel viszont kicsit óvatosabban kell bánni, úgyhogy kezdők számára nem ajánlott.

Changelog

Alternatívák