Comodo Internet Security

Adatok

Verzió: 12.2.2.8012
Fejlesztő: Comodo Security Solutions, Inc.
Licensz: ingyenes
Nyelv: angol / magyar
Linkek:

Az egyik legkorrektebb, magyarul is tudó tűzfal és antivírus páros, ami ráadásul ingyenesen végzi a dolgát. Más aktív védelemre nincs mellette szükség. A vírus-adatbázist a telepítés után tölti le. A mellékelt telepítő csak a lényeget tartalmazza, reklám nélkül:

  • Comodo Antivirus
  • Comodo Firewall

A Comodo IS beállítása

  • A tűzfal alapból szinte minden programot kienged a netre, ezért a biztonsági szintet érdemes Egyedi szabálykészlet szintre emelni. Ahhoz, hogy tényleg rákérdezzen arra, hogy az adott program a nethez juthat-e, a tűzfal beállításainál ki kell kapcsolni a felbukkanó üzenetek elrejtését > Ne mutassa a buborék figyelmeztetéseket.

  • Azért, hogy a programok használhassanak különféle portokat, így pl. a qBittorrent is akadálytalanul működhessen, engedélyezni kell a funkciót. A Feladatok > Tűzfal feladatok > Láthatatlan portok menüpont alatt nyomd meg az Értesítés bejövő kapcsolódáskor gombot!

  • A fölösleges és váratlan vírus-ellenőrzések elkerülése végett ki lehet kapcsolni az ütemezett vizsgálatokat az antivírus beállításinál.

A Comodo IS eltávolítása

Ha nem tud lefutni az uninstaller, vagy ha biztosan tiszta telepítést szeretnél a fő verziók közti váltáskor, a Comodo Uninstaller Tool-t használhatod. Ez egy-két újraindítás során minden maradék Comodo meghajtópogramot és fájltöredéket lekapar a rendszerről.

Changelog

Alternatívák

Nem találtunk ilyet.

Kategóriák