Opera

Verzió: 73.0.3856.344
Fejlesztő: Opera Software
Licensz: ingyenes
Nyelv: angol / magyar

A nagy nevű, több platformon is jelenlévő böngésző új motorra (Blink) ültetett verziója. Az Operát egyik legjobban meghatározó része, a Gyorshívó (Speed Dial) megmaradt, és mappázhatóvá vált.

A 64-bites verzió fel tudja frissíteni a 32-est, így nem szükséges az újratelepítés, ha váltanál a két architektúra közt.

Bővítmények

A bővítmények oldalt a CTRL+Shift+E billentyűkombinációval nyithatod ki. Az Opera a saját áruházát használja, de a Download Chrome Extension felpakolása után lehetőség van a Chrome-éból is szemezgetni. Pár hasznos Opera kiegészítő:

Színprofil

Ha kifejezetten fakón jelenít meg mindent, akkor érdemes a színprofilt állítani. Ezt a címsorba beírt opera:flags alatt, a Force color profile részen teheted meg (ajánlott az sRGB).

Jelszavak

Ha vannak mentett jelszavaid, azokat a rendszer esetleges újratelepítése előtt érdemes kimenteni, mivel hiába alkalmazod újra az Opera profil mappáját (AppData\Roaming\Opera Software), a jelszavak nem működnek másik rendszer alatt. A WebBrowserPassView nevű programmal készíthetsz listát a jelszavaidról, amit TXT vagy HTML formátumban menthetsz.