Opera

Verzió: 81.0.4196.60
Fejlesztő: Opera Software
Licensz: ingyenes
Nyelv: angol / magyar

Az egyik legkényelmesebb böngésző Blink motorral. Az Opera legmeghatározóbb része a Gyorshívó (Speed Dial), amiben mappázhatóak is a könyvjelzők.

Mobilos környezetben továbbra is a leghasználhatóbb az oldalak kezelése és a szövegek korrekt tördelése miatt.

A 64-bites verzió fel tudja frissíteni a 32-est, így nem szükséges az újratelepítés, ha váltanál a két architektúra közt.

Bővítmények

A bővítmények oldalt a CTRL+Shift+E billentyűkombinációval nyithatod ki. Az Opera a saját áruházát használja, de a Download Chrome Extension felpakolása után lehetőség van a Chrome-éból is szemezgetni. Pár hasznos Opera kiegészítő:

Színprofil

Ha kifejezetten fakón jelenít meg mindent, akkor érdemes a színprofilt állítani. Ezt a címsorba beírt opera:flags alatt, a Force color profile részen teheted meg (ajánlott az sRGB).

Jelszavak

Ha vannak mentett jelszavaid, azokat a rendszer esetleges újratelepítése előtt érdemes kimenteni, mivel hiába alkalmazod újra az Opera profil mappáját (AppData\Roaming\Opera Software), a jelszavak nem működnek másik rendszer alatt. A WebBrowserPassView nevű programmal készíthetsz listát a jelszavaidról, amit TXT vagy HTML formátumban menthetsz.