Vivaldi

Verzió: 3.3.2022.47
Fejlesztő: Vivaldi Technologies
Licensz: ingyenes
Nyelv: angol / magyar

A Opera egykori társalapítója új cég és új böngésző fejlesztésébe kezdett, ennek eredménye a Vivaldi. A Presto korszakos Opera tudását, flexibilitását célozták meg. Blink motoron alapul, akárcsak az új Opera és a Chrome.

A fülek csoportosítható kezelése, a beépített notesz, a jól használható Speed Dial, a beállítható billentyűparancsok, egérmozdulatok máris a Chrome fölé emelik a böngészőt. Negatívum egyelőre, hogy nincs adatok szinkronizálása, nincs mobil kliens, és sok fülnél sebességben is elmarad még a forrástól.

Beállítások

A helyesírás-ellenőrzést úgy lőheted ki, hogy egy szövegmezőn belül jobklikkelsz, és kikapcsolod a Helyesírás-ellenőrzés > Szövegmezők helyesírás-ellenőrzése menüpontot. Ez a menü csak akkor látszik, ha legalább egy ellenőrző nyelv be van kapcsolva. Ez utóbbiakat hiába lövöd ki, esélyes, hogy csak az első módszert lehet sikerre vinni.

Bővítmények

A bővítmények oldal megnyitásához a CTRL+Shift+E billentyűkombinációra van szükség, de a menüben is megtalálod. A Vivaldi a Chrome áruházát használja a bővítmények telepítéséhez. Pár hasznos darab:

Changelog