Macrium Reflect Free

Verzió: 8.0.6392
Fejlesztő: Paramount Software UK
Licensz: ingyenes
Nyelv: angol

Adatmentő alkalmazás, ami partíciókról, vagy teljes meghajtókról egyfájlos mentéseket készít, és vissza tudja állítani azokat. Windows-klónozásához ez az egyik legegyszerűbb eszköz.

Rendszert klónozni, vagy mentésből új lemezre visszaállítani csak partícionálatlan területre/meghajtóra lehetséges. Ha a cél-meghajtón már létrehoztál partíciót, azt a Windows lemezkezelőjéből, vagy egy Win/Linux telepítőből is törölni tudod. Ha a cél-hardware nagyobb tárhellyel rendelkezik, mint a mentett forrás, a klónozás során kihúzható a kiválasztott partíció mérete a szabadon maradt területre anélkül, hogy abban sérülnének az adatok. A mentésbe a 100-500 MB-os (Win 7-10), rendszer számára fenntartott partíciót is bele kell foglalni.

A Rescue Media névre keresztelt, bootolható, pendrive-ra (pl. Rufus-szal) kirakható eszközében is megtalálhatók ezek az adatmentő funkciók. Ezt az ISO-t a telepített programmal bármikor le lehet gyártani. WinPE alapú ISO készíthető, ami a Linuxos partíciókat nem ismeri.

Érdekes lehet még a EaseUS Todo Backup Free (letöltés), ami a Macrium Reflect-tel ellentétben a Linux-alapú partíciókat és meghajtókat is képes letárolni, klónozni vagy visszaállítani.

Changelog

Alternatívák