< A Discord beüzemelése

A Discord egy tökéletes szöveges- és hangalapú chat program, ami elsősorban játékosoknak lett kitalálva, de egyre több más, játékoktól független közösség is használja a közös kommunikációra. Modernebb, mint a TeamSpeak, de a bug-os, rossz hangminőségű Skype-ot is bőven pótolja.

A Discord-nak világszerte vannak központi szerverei (közép-európai is), ezért nem kell sajátot futtatni a használatához, mint a TS-nél. Ingyenesen akárhány csoportot, és azon belül szöveges- és hangcsatornát tudsz létre lehet hozni, vagy csatlakozhatunk a meglévőkhöz. Mindez kifinomult jogosultság-rendszerrel párosul, ami ideálissá teszi, hogy akár nagyobb csoportokat is kezelni lehessen.

Egyáltalán nem bonyolult program, de új felhasználóként meg kell szokni a felületét. Az első lépések a következők...


1. Regisztrálj egy nicket ezen a linken:

Fontos! Email-es visszaigazolás szükséges ahhoz, hogy a legtöbb csoportba be tudj lépni. Lépj be a fiókodba, és a Discord-tól kapott email-ben kattints a Verify Email gombra, és oldd meg a robot-tesztet!


2. Töltsd le a megfelelő klienst:

Az asztali program azért jobb, mint a mobilos, vagy a közvetlenül böngészőben futó verzió, mert a zajszűrés abban működik a legjobban. Még akkor sem fogsz visszhangozni, ha hangszórón hallgatod a játékot és a többieket. Ha mégis a böngészőben használnád, az oldalnak engedélyezni kell a mikrofonhasználatot.


3. Csatlakozz egy csoporthoz:

A wines programban, a bal oldali oszlopban található egy + gomb, ott tudod megadni a fenti linkek egyikét a Join megnyomása után. A mobilos verzióknál ezt a menüben találod. Az is elég, ha csak a link végén lévő kódot adod meg:

  • NeszeTools: GxNJxXbG3T
  • Heroes of The Storm: jAhb5rT
  • Path of Exile: rJUYmEn

A csatlakozás után a közös szöveges chat csatornán találod magad. Ahhoz, hogy a hangalapú kommunikáció is működjön, be kell lépni valamelyik hangcsatornára egy szimpla kattintással, és máris hallod a többieket. A program beállításait a wines programban bal alul, a neved mellett találod, ahogy a mikrofon, vagy a többiek hangját letiltó gombokat is. Ott tudod átállítani azt is, hogy a program automatikusan induljon-e a rendszerrel. A további instrukciókat a kitűzött üzenetben (Pinned messages) olvashatod.

Kategóriák