Simple Sticky Notes

Verzió: 5.2
Fejlesztő: Simnet Limited
Licensz: ingyenes
Nyelv: angol

A klasszikus post-it jegyzetelési forma újragondolva. Ellentétben a Windows beépített eszközével a jegyzeteket itt csoportokba rendezhetjük, átszínezhetjük, a szövegeket formázhatjuk, és lehetőségünk van ezekhez értesítéseket beállítani.

Van világos és sötét témája. A fő felületét az ALT+X kombinációval lehet felpattintani. A vágólap aktuális tartalmából az ALT+V-vel lehet új jegyzetet készíteni. Bármelyik jegyzethez be lehet állítani – akár ismétlődő – értesítést, ami a cetli felbukkanását, villogását jelenti a kiválasztott hang lejátszása mellett.

Témák és hangok

A weboldalról újabb témákat és hangokat tölthetünk le. A program felismeri a ssnex fájlkiterjesztést, így ezeket csak el kell indítani, hogy a beállításokban kiválaszthatóvá váljanak.

Mivel ez elég kevés hang variációt jelent, ezért egy régi telefonom kiváló értesítési hangjait is mellékeltem a letöltésekben (HTC One Sounds.zip). Ezek között biztosan találsz szimpatikus hangjelzést. Ezeket egyesével a beállításokban tudod hozzáadogatni, csoportosan pedig az AppData / Roaming / Simnet / Simple Sticky Notes / Sounds mappába tudod bepakolni.

Adatmentés

A jegyzeteket alapbeállítás szerint a Dokumentumok / Simple Sticky Notes mappában tárolja egy adatbázisban. Megadhatunk egyedi mappát is, így ha ez egy felhőszolgáltatás által (pl. Dropbox) más géppel szinkronizált mappa, minden gépen kezelhetjük a jegyzeteinket.

A beállításokat az AppData / Roaming / Simnet mappába menti. Ugyanide kerülnek a hozzáadott témák és hangok.

Changelog

Alternatívák