foobar2000

Verzió: 1.3.19
Fejlesztő: Peter Pawlowski
Licensz: ingyenes
Nyelv: angol
Architektúra: 32-bit

A legjobb minőségűnek mondott zenelejátszó, ami a komolyabb zenegyűjtemények menedzseléséhez, rendezgetéséhez is ajánlott lehet, mivel a playlistek fülekre oszthatók, és a tagek alapján gyönyörűen elkülöníti az albumokat. További böngészést, keresést, lejátszást, konvertálást segítő pluginekkel bővíthető.

Támogatott fájlformátumok: AC3, AIFF, FLAC, MKA, APE, MP4, MP1, MP2, MP3, Musepack, OGG, Opus, AAC, SACD, Speex, WAV, WavPack, WMA stb.

A letöltésekről

A 0.9.4.5-ös verzió az egyszerűsége miatt került fel ide, illetve azért, mert Windows 7 és 10 alatt is alatt jó trükk, ha ezzel állítjuk be a fájlok társítását az opciókból (ehhez admin jogokkal kell indítani), hiszen az új verzióban már nincs ilyen kényelmes lehetőség. A beállítás után a program-mappa tartalma cserélhető a legújabb verzióra, így az fogja örökölni a kívánt formátumok kezelését.

A Portable.zip-ben egy kicsit kiegészített verzió található, amiben alapból sötét alapú a téma, tartalmaz pár plusz plugint, és egy saját playlist tab konfigurációt. Bónuszként az egyik tabon mellékeltem pár online rádiót. Ezt a verziót érdemes nem a Program Files mappában használni, mert úgy nem éri el a konfigurációs fájljait, ha viszont admin módban futtatjuk, valamiért az újabb Windows 10-ek alatt nem működik a drag and drop. Erre az a megoldás, hogy a programot az AppData mappába tömöríted ki, és ott használod. Így admin jogok nélkül képes kezelni a config mappát, és működik az is, ha fájlokat dobunk a felületére.

Az Update.zip csak az original fájlokat, és az előző Portable verzió óta frissült plugineket tartalmazza, ezért ha a NeszeTools féle vagy a saját foobar-odat frissítenéd anélkül, hogy eltolnál bármilyen beállítást, töltsd le ezt! Ennek tartalmával nyugodtan felülírható bármelyik foobar2000 telepítés vagy portable verzió, aktuálissá téve azt.