GeekUninstaller

Verzió: 1.4.8.145
Fejlesztő: Thomas Koen
Licensz: ingyenes / fizetős
Nyelv: angol / magyar

Egyszerű programeltávolító, ami mutatja a programok nevét, méretét, és innen indíthatjuk az uninstallt. A hátramaradt fájlokat az eltávolítás után megkeresi és felajánlja törlésre. Gyakorlatilag a CCleaner eltávolító része egy kis plusz funkcióval, kényelmesebb kivitelben. A szűkítős keresést például simán, gépeléssel elkezdhetjük a program indítása után.

A GeekUninstaller nem fogja felszántani a gépet a fájlmaradékok keresése közben, csak a tipikus helyeken néz utána, hagyott-e valamit az adott szoftver (Program Files vagy AppData mappa, registry-bejegyzések, automatikus indítás mappa stb.), ezért biztonságosan használható. A kényszerített eltávolítás paranccsal ugyanez a takarító-funkció érhető el, ezért olyan programon is futtatni tudjuk, aminek sérült a saját eltávolító rutinja.

A programok listája HTML fájlba menthető (a CCleaner TXT-t generál). Egyéb kényelmes megoldása, hogy a jobbklikkes menün keresztül egyből a programok telepítési mappáiba ugorhatunk, vagy Google-keresést indíthatunk egy-egy ismeretlenebb bejegyzésre.

Changelog